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dc.date.available
2023-11-22T14:41:18Z  
dc.identifier.citation
Perini, Mauro Alejandro; Jacob, Lucía Denisse; Buet, Agustina; Romero, María de los Ángeles; Galatro, Andrea Verónica; Gergoff Grozeff, Gustavo Esteban; (2023): Sometimes size matters! Fruit size in combination with 1-MCP influence kiwifruit postharvest quality. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. (dataset). http://hdl.handle.net/11336/218489  
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/218489  
dc.description.abstract
Kiwifruit is one of the new species that was incorporated recently to the tree fruit culture in the world. Its nutritional qualities, that include high content of ascorbic acid (AsA), tocopherols and other antioxidants, make it attractive for consumers. Fruit size is an important issue when fruit must be considered, because it defines the fruit price. The aim of this work was to evaluate the postharvest life of two different fruit sizes: small and large fruits, combined with the ethylene inhibitor, 1-methylcyclopropene (1-MCP) under long storage at 3 ºC. Large fruits displayed an earlier respiration peak than small fruits, showing two months of difference. After four months from harvest, the amount of AsA in small fruits was higher than that of large fruit, independently from the 1-MCP treatment. On the other side, the application of 1-MCP delayed the loss of firmness in small and large fruit but did not affect other quality parameters of fruit. This report shows that different fruit sizes should be separated at harvest time and sell it at different shelf-life moments.  
dc.rights
info:eu-repo/semantics/restrictedAccess  
dc.title
Sometimes size matters! Fruit size in combination with 1-MCP influence kiwifruit postharvest quality  
dc.type
dataset  
dc.date.updated
2023-11-22T14:14:08Z  
dc.description.fil
Fil: Perini, Mauro Alejandro. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Patagonia Norte. Centro de Investigaciones en Toxicología Ambiental y Agrobiotecnología del Comahue. Universidad Nacional del Comahue. Facultad de Ciencias Agrarias. Centro de Investigaciones en Toxicología Ambiental y Agrobiotecnología del Comahue; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Jacob, Lucía Denisse. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Agrarias y Forestales; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Buet, Agustina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Patagonia Confluencia; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Romero, María de los Ángeles. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Agrarias y Forestales; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Galatro, Andrea Verónica. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Instituto de Fisiología Vegetal. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Naturales y Museo. Instituto de Fisiología Vegetal; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Gergoff Grozeff, Gustavo Esteban. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Instituto de Fisiología Vegetal. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Naturales y Museo. Instituto de Fisiología Vegetal; Argentina  
dc.rights.license
Secreto estadístico o comercial  
dc.datacite.PublicationYear
2023  
dc.datacite.Creator
Perini, Mauro Alejandro  
dc.datacite.Creator
Jacob, Lucía Denisse  
dc.datacite.Creator
Buet, Agustina  
dc.datacite.Creator
Romero, María de los Ángeles  
dc.datacite.Creator
Galatro, Andrea Verónica  
dc.datacite.Creator
Gergoff Grozeff, Gustavo Esteban  
dc.datacite.affiliation
Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Patagonia Norte. Centro de Investigaciones en Toxicología Ambiental y Agrobiotecnología del Comahue. Universidad Nacional del Comahue. Facultad de Ciencias Agrarias. Centro de Investigaciones en Toxicología Ambiental y Agrobiotecnología del Comahue  
dc.datacite.affiliation
Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Agrarias y Forestales  
dc.datacite.affiliation
Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Patagonia Confluencia  
dc.datacite.affiliation
Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Agrarias y Forestales  
dc.datacite.affiliation
Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Instituto de Fisiología Vegetal. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Naturales y Museo. Instituto de Fisiología Vegetal  
dc.datacite.affiliation
Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Instituto de Fisiología Vegetal. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Naturales y Museo. Instituto de Fisiología Vegetal  
dc.datacite.publisher
Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas  
dc.datacite.subject
Horticultura, Viticultura  
dc.datacite.date
01/04/2018  
dc.datacite.DateType
Recolectado  
dc.datacite.language
spa  
dc.datacite.version
1.0  
dc.datacite.FundingReference
11/A337  
dc.datacite.FundingReference
PIP 2021-2023 GI 11220200103019CO  
dc.datacite.FunderName
Universidad Nacional de La Plata  
dc.datacite.FunderName
Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas  
dc.subject.keyword
Fruit Quality  
dc.subject.keyword
Organic Acids  
dc.subject.keyword
Ascorbic Acid  
dc.subject.keyword
Ethylene  
dc.subject.keyword
Flesh Firmness  
dc.datacite.resourceTypeGeneral
dataset  
dc.conicet.datoinvestigacionid
13863  
dc.datacite.awardTitle
Síntesis de antioxidantes en plantas: factores que afectan su contenido en hojas, frutos y semillas  
dc.datacite.awardTitle
Contribución del balance redox a la conservación y calidad de vegetales de consumo humano  
dc.datacite.geolocation
Roberto Payró, Magdalena: -35.1667, -57.65  
dc.datacite.formatedDate
2018