Mostrar el registro sencillo del ítem
dc.date.available
2024-05-10T12:01:21Z
dc.identifier.citation
Figueroa Paredes, Danilo Alexander; Assof Roa, Mariela Vanesa; Sánchez, Ramiro Julián; Sari, Santiago Eduardo; Catania, Anibal Alejandro; Fanzone, Martín Leandro; Espinosa, Hector Jose Maria; (2024): Batch experiments of pervaporation involved in the partial dealcoholization of Malbec wine. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. (dataset). http://hdl.handle.net/11336/235074
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/235074
dc.description.abstract
Pervaporation experiments of binary ethanol-water mixtures with a PDMS membrane were accomplished by duplicate. In each experiment, an initial solution of 550 g with ethanol mass fractions of 0.084 and 0.117 was employed. Under a permeate pressure of 0.013 bar, three permeate samples were collected at intervals of 25, 35, 40, and 60 minutes, corresponding to operating temperatures of 30, 35, 40 and 45 °C, respectively. Partial dealcoholization experiments at lab scale were run with the pervaporation setup (28 cm2) operated at a permeate pressure of 0.013 bar and at three different temperatures; i.e. 35, 40 and 45°C. In all cases, the feed to the process consisted of 550 g of a Malbec wine with an alcohol content of 14.8% v/v. Two types of runs were carried out: i) simple runs to build a conceptual model of the process and ii) repetitions to accumulate an adequate volume of partially dealcoholized wine (10.5% v/v).
dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/
dc.title
Batch experiments of pervaporation involved in the partial dealcoholization of Malbec wine
dc.type
dataset
dc.date.updated
2024-05-10T11:29:30Z
dc.description.fil
Fil: Figueroa Paredes, Danilo Alexander. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Santa Fe. Instituto de Desarrollo y Diseño. Universidad Tecnológica Nacional. Facultad Regional Santa Fe. Instituto de Desarrollo y Diseño; Argentina
dc.description.fil
Fil: Assof Roa, Mariela Vanesa. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria. Centro Regional Mendoza-San Juan. Estación Experimental Agropecuaria Mendoza. Laboratorio de Aromas y Sustancias Naturales; Argentina
dc.description.fil
Fil: Sánchez, Ramiro Julián. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Santa Fe. Instituto de Desarrollo y Diseño. Universidad Tecnológica Nacional. Facultad Regional Santa Fe. Instituto de Desarrollo y Diseño; Argentina. Universidad Nacional del Litoral. Facultad de Ingeniería Química; Argentina
dc.description.fil
Fil: Sari, Santiago Eduardo. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria. Centro Regional Mendoza-San Juan; Argentina
dc.description.fil
Fil: Catania, Anibal Alejandro. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria. Centro Regional Mendoza-San Juan; Argentina
dc.description.fil
Fil: Fanzone, Martín Leandro. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria. Centro Regional Mendoza-San Juan. Estación Experimental Agropecuaria Mendoza. Laboratorio de Aromas y Sustancias Naturales; Argentina
dc.description.fil
Fil: Espinosa, Hector Jose Maria. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Santa Fe. Instituto de Desarrollo y Diseño. Universidad Tecnológica Nacional. Facultad Regional Santa Fe. Instituto de Desarrollo y Diseño; Argentina. Universidad Nacional del Litoral. Facultad de Ingeniería Química; Argentina
dc.datacite.PublicationYear
2024
dc.datacite.Creator
Figueroa Paredes, Danilo Alexander
dc.datacite.Creator
Assof Roa, Mariela Vanesa
dc.datacite.Creator
Sánchez, Ramiro Julián
dc.datacite.Creator
Sari, Santiago Eduardo
dc.datacite.Creator
Catania, Anibal Alejandro
dc.datacite.Creator
Fanzone, Martín Leandro
dc.datacite.Creator
Espinosa, Hector Jose Maria
dc.datacite.affiliation
Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Santa Fe. Instituto de Desarrollo y Diseño. Universidad Tecnológica Nacional. Facultad Regional Santa Fe. Instituto de Desarrollo y Diseño
dc.datacite.affiliation
Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria. Centro Regional Mendoza-San Juan. Estación Experimental Agropecuaria Mendoza. Laboratorio de Aromas y Sustancias Naturales
dc.datacite.affiliation
Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Santa Fe. Instituto de Desarrollo y Diseño. Universidad Tecnológica Nacional. Facultad Regional Santa Fe. Instituto de Desarrollo y Diseño
dc.datacite.affiliation
Universidad Nacional del Litoral. Facultad de Ingeniería Química
dc.datacite.affiliation
Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria. Centro Regional Mendoza-San Juan
dc.datacite.affiliation
Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria. Centro Regional Mendoza-San Juan
dc.datacite.affiliation
Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria. Centro Regional Mendoza-San Juan. Estación Experimental Agropecuaria Mendoza. Laboratorio de Aromas y Sustancias Naturales
dc.datacite.affiliation
Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Santa Fe. Instituto de Desarrollo y Diseño. Universidad Tecnológica Nacional. Facultad Regional Santa Fe. Instituto de Desarrollo y Diseño
dc.datacite.affiliation
Universidad Nacional del Litoral. Facultad de Ingeniería Química
dc.datacite.publisher
Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas
dc.datacite.subject
Ingeniería de Procesos Químicos
dc.datacite.subject
Ingeniería Química
dc.datacite.subject
INGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS
dc.datacite.date
01/04/2022-01/09/2022
dc.datacite.DateType
Recolectado
dc.datacite.language
eng
dc.datacite.version
1.0
dc.datacite.description
Pervaporation runs in Celfa P-28 unit with PDMS membrane from Pervatech
dc.datacite.DescriptionType
Métodos
dc.datacite.FundingReference
PIP 779
dc.datacite.FunderName
Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas
dc.relationtype.isSourceOf
https://ri.conicet.gov.ar/handle/11336/232594
dc.subject.keyword
WINE DEALCOHOLIZATION
dc.subject.keyword
PERVAPORATION
dc.datacite.resourceTypeGeneral
dataset
dc.conicet.datoinvestigacionid
15973
dc.datacite.awardTitle
Conceptual design of membrane-based hybrid processes
dc.datacite.geolocation
INGAR: -31.637491306974795, -60.68772527501917
dc.datacite.formatedDate
2022
Archivos del conjunto de datos
Archivo
Notas de uso
Tamaño